PRVI ŠOLSKI DAN

Prvi šolski dan je za nami. Počitnic je konec in sprijazniti se bo treba, da je spet na vrsti učenje. V četrtek, 1. septembra, smo po dolgih počitnicah v šolo vkorakali z nasmejanimi obrazi.

slika atrij1

Za novince pa je bil prestop skozi vrata Gimnazije Ormož čisto nova izkušnja. Govorim o 30 »fazančkih«, ki so še nesigurni, vendar z veliko pričakovanji, prišli v prvi letnik. Kljub temu da smo jih okrasili s črkami F, srčki, podpisi, so se izpod šminke videli njihovi vedri obrazi. Dijaki 2., 3. in 4. letnikov smo se z razredniki zbrali ob 8. uri zjutraj, nakar so se nam ob 10. uri pridružili še dijaki 1. letnikov in sledila je otvoritev atrija ter sprejem fazanov. V novem šolskem letu nas je najprej pozdravila ravnateljica Blanka Erhartič, nato pa se je vsak razred predstavil s plesom.

slika atrij2Po predstavitvi profesorjev pa smo še spoznali imena novih dijakov, ki jih bomo od zdaj naprej vsak dan videvali po hodnikih. Novi dijaki so prejeli simboličen šopek mediteranskih rastlin, ki jih bo še jeseni spominjal na vroče poletne dni. Po sprejemu so »fazančki« še ostali v šoli, mi pa smo se po malici odpravili domov, da naberemo moči za nadaljnje naporne šolske dni.

Anja Lukman, 3.a

(Visited 43 times, 1 visits today)