PEVSKI ZBOR

V pevskem zboru Gimnazije Ormož sodelujemo dekleta in fantje iz vseh letnikov. Moram priznati, da smo na naše fante še posebej ponosne, saj smo jih letos v svojo zasedbo dobile prvič in jih seveda nameravamo obdržati. Naša zasedba pa se vsako leto menja, saj se nekaj pevk odpravi študirat, nekaj pa jih vstopi v gimnazijo (letos je bilo teh kar precej). Zbor deluje že več let s krajšimi premori in menjavo zborovodij. Na začetku je zbor vodila profesorica glasbe Alenka Šalamon, nato se je mojstrsko izkazala profesorica Klavdija Zorjan Škorjanec, ki jo je nekaj časa nadomeščal profesor Jaka Feguš. V letošnjem šolskem letu pa smo dobili novega zborovodja, Denisa Horvata, s katerim smo se odlično ujeli in se že pripravljamo na nove koncerte.

Pevke in pevci se med sabo dobro razumemo, kar nam omogoča uspešno delovanje in sprostitev ob vajah. Skupaj z zborovodjem izbiramo zanimive pesmi, za katere se kasneje maksimalno potrudimo, da jih čim boljše odpojemo.

Ker smo pridni in delavni, si seveda zaslužimo tudi malo sprostitve. Tako se skoraj že tradicionalno vsako leto odpravimo na intenzivne pevske vaje. Te potekajo na svežem gorskem zraku v slovenskem hribovju, kjer se lahko sprostimo in intenzivno pripravimo na nastope in koncerte.

Prav tako kot intenzivne pevske vaje sta postala tradicionalna tudi dva koncerta. Božično-novoletne praznike vam bomo polepšali z božičnim koncertom, ob koncu šolskega leta pa nas lahko pričakujete še v objemu ormoških grajskih zidov, med katerimi nameravamo izpeljati letni koncert.

Za še boljšo izvedbo koncertov nam velikokrat priskoči na pomoč tudi orkester naše gimnazije, v lanskem letu pa smo v goste povabili tudi moške člane pevskega zbora Kapljica, ki so nam pomagali zapeti krasen izbor pesmi skupine Abba. Na to smo še posebej ponosni, saj smo imeli kar nekaj problemov glede angleškega jezika, ki pa smo jih na koncu seveda s skupnimi močmi odpravili. Fantje so nas kasneje povabili tudi na piknik, na katerem smo se odlično zabavali in se spominjali skupnih trenutkov.

S pomočjo naše ravnateljice Klavdije Zorjan Škorjanec smo se povezale z Galom Gjurinom in Galeristi, ki so nas spremljali na našem letnem koncertu v juniju. Kasneje nas je Gal povabil na Lent, kjer naj bi z njim zapele njegove pesmi. Seveda smo se povabila razveselile in ga sprejele, čeprav je to pomenilo trdo delo tudi v počitnicah. Nad nami je ves čas budno bdel eden izmed Galeristov, Denis Horvat, ki je kasneje postal tudi naš zborovodja. Poleg Galovih pesmi Svila in lan ter Srce smo na Lentu dobile čast zapeti še z Eldo Viler njeno pesem Ti si moja ljubezen. Ker smo se zares odlično odrezale, nas je Gal velikodušno povabil še v Križanke (22. maj 2010), česar se že zelo veselimo, v novembru 2009 pa nam je podaril tudi nekaj kart za njegov nastop v Kinu Šiška, česar smo se prav tako udeležile in se imele absolutno fantastično.

Torej, če nas še niste slišali, ste vljudno vabljeni na naše nastope in koncerte, kjer se boste na lastne oči in ušesa prepričali, da nam gre res dobro od rok.

Eva Lorenčič, 3. b

 


pevke gimnazijskega zbora z zborovodkinjo Klavdijo Zorjan Škorjanec (2005/06)
vaje
vaje
utrinki s pevskih vaj (dekleta so vadila koreografijo za proslavo ob dnevu reformacije 2005)

(Visited 69 times, 1 visits today)