Inštitut za trajnostni razvoj v okviru evropskega projekta “EAThink2015” razpisuje nagradni fotonatečaj “MISLI GLOBALNO, JEJ LOKALNO: prehrana in prehranski viri” in vabi k sodelovanju osnovne in srednje šole.

Omenjeni evropski projekt “EAThink2015” spodbuja kritičen razmislek in poglobitev vedenja o kmetijstvu in prehranskem sistemu doma, v “razvitejšem svetu”, in na globalnem Jugu. Z natečajem želimo spodbuditi mlade, da predhodno pod mentorstvom učiteljev/odraslih raziskujejo in kritično razmislijo o kmetijstvu, o prehrani v današnjem, globaliziranem svetu in domačem okolju, njuni soodvisnosti ter o alternativnih načinih preskrbe s hrano. Rezultat svojega razmisleka pa prikažejo v obliki fotozgodbe.

Natečaj je namenjen razredom zadnje triade (6. do 9. razred) osnovnih šol in srednješolcem. Navodila za sodelovanje in več izhodiščza pripravo fotozgodbe najdete na povezavi: http://www.solskiekovrt.si/wp-content/uploads/2015/03/Razpis_FOTONATECAJ_EAThink2015_NOV.pdf

Zelo mamljiva je tudi nagrada za zmagovalce – nagradni izlet na svetovno razstavo EXPO2015 v Milano z letošnjim vodilnim sloganom “Hrana za planet, energija za življenje”!
 
Fotozgodbe sprejemamo do konca maja, to je do petka, 29. maja 2015!

(Visited 51 times, 1 visits today)