Dragi dijakinje in dijaki,

vabimo vas, da se v sredo, 10. novembra, pridružite mednarodnemu dogodku Zavoda Otok Dan posnetkov sveta, ko si bomo delili poglede na svoja okolja in barve neba z različnih koncev sveta.

Male in velike ustvarjalne radovedneže  iz Španije, Nemčije, Čila, Mehike, Litve in Slovenije vabijo, da vzamete v roke mobilne telefone ali kamere ter posnamete enominutni trenutek dneva v svojem okolju. Lahko zajamete pogled skozi vaše okno, lahko se odpravite na sprehod in posnamete okolje, ki vas navdihuje ali pomirja. Hkrati pa lahko prek spleta sledite temu, kar nastaja v drugih krajih – kakšni so pogledi in okolje ljudi na drugem koncu sveta ali čisto blizu vas.  

Čeprav boste ustvarjali sami, boste obenem postali del skupne izkušnje opazovanja istega dneva, a vendar skozi oko mobilne naprave povedanega na stotine različnih načinov.

Dneva posnetkov sveta se lahko udeležite učenci, dijaki, učitelji, filmsko-vzgojni delavci in filmarji vseh starosti. Celoten dogodek poteka prek spleta, zato lahko sodelujete udeleženci iz vse Slovenije.

Prijave sprejemajo do 10. novembra, podrobne informacije najdete v priponki in na povezavi: http://www.isolacinema.org/sl/2021/11/03/dan-ko-preko-posnetkov-delimo-poglede-na-nasa-okolja-in-praznujemo-film/

Vir: http://www.isolacinema.org/sl/2021/11/03/dan-ko-preko-posnetkov-delimo-poglede-na-nasa-okolja-in-praznujemo-film/
(Visited 44 times, 1 visits today)