PREDAJA KLJUČA

V četrtek, 20. maja 2010, je na Kerenčičevem trgu potekala predaja ključa. Letošnji organizatorji so bili dijaki 4. b razreda, za katere je bil ta dan tudi zadnji dan pouka v Gimnaziji Ormož.

Že nekaj dni pred predajo so nam sporočili, da moramo v četrtek s sabo prinesti pecivo, prvo točko pa dobi tisti razred, ki bo prinesel boljše. Dijaki 3. b smo se zadeve lotili zelo resno. Dogovor je bil, da mora v četrtek prav vsakdo izmed nas prinesti doma narejeno pecivo. Vsaj enkrat smo se vsi držali dogovora. Takoj po pouku smo si v šoli sposodili mizo, jo okrasili s prtički in odnesli na trg. Tam smo začeli nanjo nalagati pecivo, ki ga kar ni zmanjkalo. Sosošolcev še vedno ni bilo na spregled, zato smo bili kar zadovoljni. Kmalu smo ugotovili, da bi bilo dobro prinesti malo večjo mizo, ampak nam je na koncu le uspelo. Takrat so se prikazali tudi sosošolci. Tudi oni so presenetili, saj so prinesli kar torto. Ker se četrtošolci nikakor niso mogli odločiti, kdo je imel boljše, so kar vsem podelili po eno točko. Sledile so igre.

V prvi igri je komisija izbrala štiri dijake (dve punci in dva fanta) iz vsakega razreda. Razdelila jih je v pare, nato pa je prvi par moral v Ormožu najti čim več kamnov, za čim daljšo verigo. Za to je imel časa pol ure. Drugi par pa je v pol ure moral poiskati čim več mravelj in deževnikov, kar ni bilo tako zelo enostavno.

Sledila je igra z naslovom »Gimnazija Ormož ima talent«. Iz vsakega razreda sta se predstavila fant in punca s svojo izvirno točko, ki naj bi prepričala komisijo. Seveda ni manjkalo smeha, čeprav so nas v tej igri 3. a premagali.

Sledilo je ličenje. Fanta iz a in b razreda sta morala naličiti punco iz nasprotne ekipe in sicer v gotskem slogu. Očitno je bilo, da ne eden in ne drugi še nista slišala, za kaj se katero ličilo uporablja, kaj šele, da bi ga preizkusila. Tokratne zmagovalce je odločila publika in to smo bili mi.

V igri z jajcem je spet sodeloval par. Punca in fant sta si podajala jajce, in za vsako podajo stopila korak nazaj. Jajci sta zdržali kar dolgo, nato pa je eno na žalost padlo in se po neumnosti razbilo. Tokratna točka je pripadla našim nasprotnikom, kar nam ni bilo niti malo všeč.

Sledilo je pisanje pisma. Iz vsakega razreda je en dijak moral napisati pismo četrtošolcem. Tokrat smo si tekmovalca lahko izbrali sami, kar je bilo super.

Oba sta imela nekaj časa, med tem pa sta se ekipi iz posameznega razreda, kot vedno, pomerili še v vlečenju vrvi. Sami smo izbrali odlično ekipo, saj je nasprotnike premagala z 2:0.

V tem času je minilo tudi tiste pol ure za iskanje kamnov in mravelj. Dijaki so se vrnili, in po merjenju ter seštevanju sta dve točki pripadli 3. b razredu. Veselje je bilo očitno.

Nato smo slišali še sestavljena pisma za četrtošolce, in tudi ta točka je pripadla našemu razredu, 3. b. Bili smo izredno veseli in ponosni, sledila pa je še zaprisega in predaja ključa ter fotografiranje in povabilo na pecivo, ki ga je bilo dovolj za vse nas, in tudi tiste, ki so nas prišli spodbujat.

Eva Lorenčič, 3. b

 

 

(Visited 328 times, 1 visits today)