13. in 14. septembra 2023 smo se dijaki 2. letnika gimnazije udeležili podjetniško-ustvarjalnih delavnic. Prvi dan smo spoznali osnove podjetništva, s pomočjo mrhovinarjevega lova krepili timsko delo in razvijali nove poslovne ideje. Popoldne sta nam svojo podjetniško pot predstavila Grega Ivančič in Denis Hanžekovič iz podjetja Glowen, ki proizvaja prenosne peči za peko pic. Peč smo preizkusili tudi v praksi, saj smo si z Denisovo pomočjo za večerjo pripravili odlične pice in se nato odpravili proti Hostlu. Zjutraj smo si skupaj pripravili zajtrk in se vrnili v šolo, kjer smo nadaljevali z razvijanjem svojih podjetniških idej in pripravljali predstavitve.

Ogledali smo si tudi podjetje Carthago d. o. o., kjer so nas popeljali skozi proizvodno linijo ter nam predstavili postopke izdelovanja avtodomov. Ob koncu drugega dneva smo svoje poslovne ideje predstavili še pred komisijo. Pred predstavitvijo smo izpeljali še okroglo mizo z uspešnimi podjetniki – s Tanjo Verhovnik, z Davorinom Korparjem in s Primožem Pukšičem.

Vsem gostom se iskreno zahvaljujemo za deljenje svojih poslovnih zgodb in bogatih izkušenj, mentorju Juretu Verhovniku pa, da nam že peto leto zapored razkriva skrivnosti sveta podjetništva.


Aktivnosti financira javna agencija SPIRIT ob pomoči Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

(Visited 254 times, 1 visits today)