Po več letih premora so se letos ormoški gimnazijci ponovno začeli ukvarjati z debato. Minuli vikend (2. in 3. april 2022) so se skupaj z mentorico Renato Bezjak udeležili svojega prvega državnega debatnega turnirja v Celju – in takoj pokazali, da (še vedno) zmorejo in znajo.

Svoje prve izkušnje sta nabirali dve ekipi – ekipa Ormož A v zasedbi Maruša Ftičar Leskovar, Dina Grabovac in Lina Šnajder ter ekipa Ormož B v zasedbi Matej Bratuša, Domen Hebar in Jakob Šnajder. Tokrat so se še posebej izkazala dekleta, saj so zasedla odlično 3. mesto med debaterji začetniki; zaostala so samo za II. gimnazijo Maribor in Gimnazijo Bežigrad.

Mentorja Renata Bezjak in Nino Miličić sta na svoje debaterje izjemno ponosna. Profesorica Renata Bezjak je poleg odličnega uspeha izpostavila zlasti to, da so vsi debaterji na turnirju zelo uživali, se ogromno naučili in spoznali mnogo sodebaterjev iz številnih drugih srednjih šol. Začetna trema je premagana, zagnano nadaljujemo z debatiranjem in se veselimo novih turnirjev v naslednjem šolskem letu. 🙂

(Visited 480 times, 1 visits today)