FOTOGRAFSKI NATEČAJ»GROZDJE GRE V VINO«

Gimnazija Ormož razpisuje fotografski natečaj za najizvirnejšo fotografijo v šolskem letu 2012/13 na projektno temo »Vino – nevarnosti in priložnosti«. Dijaki Gimnazije Ormož in učenci 8. in 9. razredov osnovnih šol, vabimo vas, da nam pošljete do pet svojih fotografij, ki prikazujejo vinsko trto, grozdje, gorice, trgatev, pokrajino …

Vaši avtorski posnetki naj pokažejo naravo, kot jo vidite, doživljate, proces pridelave grozdja oz. vina, detajle, bližinske posnetke. Ljudje na fotografiji naj ne bodo vodilo motiva, apmak le tam, kjer so dopolnilo motiva. Če so ljudje na posnetkih prepoznavni, malo pomislite na to, če soglašajo z objavo … Datum posnetka ni pomemben. Dovoljeni so zgolj osnovni popravki. To pomeni, da je fotografija lahko obrnjena, obrezana, s popravljeno belino, osvetlitvijo, ipd. Fotografijo lahko pretvorite tudi v črno belo tehniko.

Fotografijo nam pošljite/oddajte v tisti ločljivosti, v kateri je bila posneta. Format naj bo JPG, če imate že izdelano fotografijo na papirju, jo je potrebno poskenirati in jo poslati v digitalni obliki. Fotografije naj bodo v ločljivosti 300 dpi in daljša stranica naj ima 2000 pikslov.

Izmed prispelih fotografij, ki jih bomo objavili na spletni strani Gimnazije Ormož, bomo izbrali najizvirnejšo fotografijo dijakov Gimnazije Ormož in najizvirnejšo fotografijo učencev 8. in 9. razredov osnovnih šol. Komisija v sestavi Ciril Ambrož, Roman Bobnarič in Lenka Keček Vaupotič bo fotografije ocenjevala po naslednjih kriterijih:

• izvirnost,

• izbira in postavitev motiva,

• tehnična dovršenost in

• ustreznost posnetka glede na razpisano temo.

Rezultate natečaja bomo javno objavili na šolski spletni strani, na priložnostni prireditvi šole in na zaključku projektnega ter raziskovanega dela v juniju 2013. Avtorja najizvirnejše fotografije v obeh kategorijah prejmeta knjižno nagrado.

Fotografije pošljite do petka, 17. maja 2013, na elektronski naslov lenka.kecek@guest.arnes.si ali prinesite na pomnilnem mediju Lenki Keček Vaupotič, kjer lahko dobite tudi dodatne informacije o natečaju.

 

(Visited 47 times, 1 visits today)