Majhna škatla za velik nasmeh 🙂

 “Skrivnost sreče je v tem, da zmoreš najti radost v veselju drugega.”

(Georges Bernanos)

Dijaki prvega letnika gimnazije smo se z razredničarko prof. Vesno Pintarić odločili, da bomo  sodelovali v projektu Božiček za en dan ter pripravili darilno presenečenje otrokom in jim tako pričarali nasmeh na obraz.

DSC_1348

Projekt Božiček za en dan se je k nam razširil iz Južnoafriške republike. V pičlih štirih letih se je akcija ekipe BZ1D razširila po vsej Sloveniji. Zaupanje projektu je izkazalo več kot 80 centrov za socialno delo, varnih hiš, materinskih domov, osnovnih šol, vrtcev ter različnih društev, zavodov in organizacij, ki so priča stiski ljudi. Projekt je bil med ljudmi zelo dobro sprejet, saj je misel na to, da otroku pričaraš nasmeh na obraz, čudovita.

Do zdaj je svojega Božička našlo že več kot 8.680 otrok iz Slovenije in BiH.

Vsak “božiček” izbere otroka, za katerega bo pripravil darilno škatlo presenečenj. Bili smo kreativni, reciklirali smo stari papir, okrasili škatle s slikami, z risbami, s kolažem, z nalepkami … dali smo si duška:) S tem smo ustvarili unikatno škatlo, ki lahko še leta in leta služi kot nekakšna skrinjica, majhni zaklad lepih spominkov. Škatli smo dali svoj pečat in tako podarili izbranemu otroku tudi del sebe. Naše pripravljene darilne škatle so vsebovale nekaj za »cartanje«, pripomočke za osebno higieno, kos oblačila, šolske potrebščine, igračo in seveda sladkarije, nekaj malega. Darila, smo skrbno izbrali, letom primerno otroku, ki smo si ga izbrali s seznama. Končna darila, vsako je vsebovalo nalepko in šifro otroka, smo odnesli na zbirno mesto (v našem primeru CID Ptuj). Tam bodo darila pregledali in poskrbeli, da darila pridejo do pravega otroka.

Misel na praznike pred nami in obdarovanje je izjemna, misel na otroka, ki bo prejel darilo in se ga razveselil, pa je občutek, ki bo ostal vtisnjen v spomin pošiljatelju in otroku. Srčno upamo, da smo vsakemu izmed otrok pričarali nasmeh na obraz in praznike naredili še čarobnejše, ker nam ni vseeno.

 Julijana Ozmec, Lara Tušek

(Visited 127 times, 1 visits today)