Poklicno usmerjanje za 3. in 4. letnike

Postopek poklicnega usmerjanje za višje letnike vodišolska svetovalna delavka Polona Kosec Krajnc, prof.


Fakulteta za naravoslovje in matematiko od ponedeljka, 25. 1. 2010, do petka, 29. 1. 2010, pripravlja “Teden odprtih vrat”, v sklopu katerega vam na vseh oddelkih ponujajo pester izbor zanimivih aktivnosti (predavanja, demonstracije, delavnice, eksperimentalnice), ki bodo potekale tako v dopoldanskem kot v popoldanskem času in pri katerih bodo lahko vaši dijaki aktivno sodelovali tudi sami. Vsak dan pa se je mogoče dogovoriti tudi za obisk zaključenih skupin. Izkoristite ponujeno priložnost in se jimpridružite. Z veseljem vas pričakujejo na oddelkih za:

  • fiziko
  • biologijo
  • kemijo
  • matematiko in računalništvo
  • tehniko

Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in stipendije je v soboto, 10. oktobra 2009, pripravil konvencijo na temo študija v tujini. Kljub preko 200 prostim mestom se zaradi izjemnega interesa kar nekaj dijakov in študentov prireditve ni moglo udeležiti, vendar bo na voljo naslednji teden nova priloznost za pridobitev informacij o študiju v tujini, podrobneje o študiju v ZDA.

Sklad namreč v okviru svojega EducationUSA centra v naslednjem tednu gosti predstavnico University of Michigan iz ZDA, ki bo v četrtek, 29. oktobra 2009, popoldne predstavila studij na University of Michigan, ki se uvrsca med najboljse univerze v ZDA in v svetu, ter tudi splosno studij v ZDA ter vpisne in sprejemne postopke, na voljo pa bo tudi za morebitna vprasanja.

 


Zanimive povezave:

(Visited 45 times, 1 visits today)