Objavljen je skupni Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2021/22 za javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode

Razpis je dosegljiv na spletni strani portala eVŠ: https://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis-javni-koncesionirani.

Vpisna mesta razpisujejo štirje javni visokošolski zavodi: Univerza v Ljubljani (UL), Univerza v Mariboru (UM), Univerza na Primorskem (UP) in Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ) ter 10 zasebnih visokošolskih zavodov s koncesijo (Univerza v Novi Gorici, Univerza v Novem mestu, Nova univerza, Fakulteta za dizajn, samostojni visokošolski zavod, pridružena članica Univerze na Primorskem, Fakulteta za tehnologijo polimerov, Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici, Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin, Gea College – Fakulteta za podjetništvo, Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije in Visoka šola za varstvo okolja).
Ti za prihodnje študijsko leto 2021/22 razpisujejo 18.610 vpisnih mest za vpis v 1. letnik rednega in izrednega študija, in sicer 16.245 mest za državljane Republike Slovenije in državljane držav članic Evropske unije (EU) ter 2.365 mest za tujce iz držav nečlanic EU in Slovence brez slovenskega državljanstva.

V študijskem letu 2021/2022 sta razpisana tudi dva nova študijska programa. Univerza na Primorskem prvič razpisuje nov univerzitetni študijski program Vizualne umetnosti in oblikovanje, Univerza v Mariboru pa prvič razpisuje nov enovit magistrski študijski program Dentalna medicina.

Visokošolski zavodi bodo organizirali spletne informativne dneve v petek, 12. februarja in v soboto 13. februarja. Z namenom, da bi bile informacije v zvezi z izvedbo letošnjih informativnih dni za srednješolce zbrane na enem mestu in čim bolj pregledno ter s povezavami do spletnih strani visokošolskih zavodov, so pripravili pregled vseh visokošolskih zavodov z dodatnimi informacijami glede letošnje izvedbe spletnih informativnih dni: https://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis-javni-koncesionirani.

(Visited 87 times, 1 visits today)