Šolsko in državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni razpisuje Zveza društev diabetikov Slovenije.

Šolsko tekmovanje je potekalo v Gimnaziji Ormož v petek, 14. 10. 2016. Tekmovanja se je udeležilo 31 dijakov vseh letnikov, ki so si prizadevali na izbirnem tekmovanju pridobiti bronasto priznanje. Tega prejme tekmovalec, ki doseže najmanj 31 od možnih 40 točk.

Trinajst dijakov je bilo pri tem uspešnih in osvojili so bronasto priznanje. Trije najbolje uvrščeni  tekmovalci, ki so na šolskem tekmovanju dosegli vsaj 34 točk od možnih 40, se uvrstijo na državno tekmovanje. To je uspelo dijakinjam splošne gimnazije Nuši Žinko, 2. a, Ani Klinc, 2. a in Tini Rizman Herga, 3. a.

18. državno tekmovanje je bilo organizirano na štirih različnih lokacijah po Sloveniji. Naša šola se je udeležila tekmovanja v soboto, 19. 11. 2016, na dvojezični osnovni šoli  v Lendavi.

Na državnem tekmovanju je za srebrno priznanje bilo potrebno doseči 32 do vključno 36 možnih točk ali 37 in več možnih točk za zlato priznanje.

Lanski odličen rezultat so ponovno dosegle vse tri dijakinje: Ana Klinc, Nuša Žinko in Tina Rizman Herga ter si ponovno prislužile ZLATO PRIZNANJE!

20161119_122153

Iskreno čestitamo dijakinjam, ki so svoje temeljno znanje pridno nadgradile in se v kategoriji tekmovanj srednjih šol zelo uspešno pomerile s svojimi srednješolskimi vrstniki.

Mentorica: Vesna Pintarić, prof. biologije

(Visited 552 times, 1 visits today)