V soboto, 28. novembra 2015, so se naši dijaki odlično odrezali na spoznavnem turnirju srednješolske ultimate lige v Mariboru.

Ultimate je brezkontaktni ekipni šport, ki se igra s pomočjo frizbija. Igra se igra na travi, mivki ali na prostem. V ekipi je 5 do 7 igralcev. Poudarek pri tej športni disciplini  je fair play igra. Vsak igralec je seznanjen s pravili in jih mora upoštevati, saj igre ne spremlja sodnik.

Gimnazija Ormož in Druga gimnazija Maribor sta sodelovali z dvema ekipama, Gimnazija Slovenska Bistrica s tremi, Gimnazija Ptuj, Tretja gimnazija Maribor in Prva gimnazija Maribor pa s po eno ekipo.

Med igro smo čutili medsebojno spoštovanje, saj se igralec po vsaki napaki takoj opraviči. Po vsaki tekmi se igralci postavijo v krog ter povedo, kaj je bilo med igro narobe, kako so nasprotniki igrali in izrazijo svoje mnenje. Enako stori nasprotna ekipa, nato se vsi igralci pozdravijo. Obvezni del igre je tudi analiza igre s trenerjem.

Druga ekipa naše šole se je uvrstila v finale, ki se ga zaradi drugih obveznosti nismo mogli udeležiti. Kljub temu smo bili povabljeni na reprezentančni trening, kar je za nas največja nagrada. Če se bomo dobro odrezali, se lahko udeležimo svetovnega prvenstva, ki bo na Poljskem.

Tjaša in Ana,1. a

received_1020955004621448

(Visited 34 times, 1 visits today)