Projekt Simbioz@ e-pismena Slovenija zaganja motorje

simbioza logotip

    Vseslovenski prostovoljski projekt Simbioz@ e-pismena Slovenija, v katerega je vključena tudi naša šola, je uspešno zaključil s tednom poskusnih računalniških delavnic, ki so potekale od 18. do 20. aprila v desetih slovenskih krajih. Simbioz@ bo dosegla vrhunec jeseni, natančneje od 17. do 21. oktobra, ko bodo mladi prostovoljci učili starejše občane, kako uporabljati računalnik in internet. Delavnice bodo hkrati potekale na različnih lokacijah po vsej Sloveniji, med drugim tudi v naši računalniški učilnici.

    Nad projektom, ki temelji na medgeneracijski solidarnosti, so navdušeni tako mladi, ki se preko prostovoljstva učijo pomembnih življenjskih vrednot, kot starejši, ki s tem spoznavajo svet svojih otrok in vnukov ter se vključijo v vseživljenjsko učenje, ki zvišuje kakovost življenj mnogih. Organizatorji želijo nagovoriti več kot 200.000 mladih in več kot 300.000 starejših ter jih čim več spodbuditi, da sodelujejo pri projektu. Glavni namen Simbioze je omogočiti starejšim pozitivne izkušnje z računalniško tehnologijo, okrepiti njihovo samozavest in jih motivirati za nadaljnje učenje ter uporabo računalnika in interneta.

    Prijave tako prostovoljcev kot starostnikov bodo potekale na vpisnih mestih po vsej Sloveniji in preko spletne strani www.simbioza.eu, za več informacij in pomoč pri prijavah pa bodo na voljo tudi info točke, prav tako po vsej Sloveniji.

(Visited 33 times, 1 visits today)