Z gotovostjo lahko trdimo, da je odbojka najbolj priljubljen šport na naši šoli med dekleti. Zato so se po mnogih treningih pod vodstvom Bojane Moravec, v torek, 28. novembra 2023, dijakinje Gimnazije Ormož udeležile področnega tekmovanja v odbojki v Slovenski Bistrici, kjer jih je spremljal profesor Martin Kolar.

Tekmovanje je pritegnilo številne navijače, ki so z zanimanjem spremljali vsako potezo na igrišču. Za začetek smo si ogledali tekmo fantov, kjer je Gimnazija Ptuj po napetem boju povedla z 2:1. Kasneje smo bili deležni tekmovanja deklet, kjer je nedvomno izstopala ekipa Gimnazije Ptuj, ki je z impresivno igro in dobro usklajenostjo igralk pokazala, da so res težek nasprotnik. Kljub temu pa sta tudi drugi ekipi – Srednja šola Slovenska Bistrica in Gimnazija Ormož prikazali izjemno predstavo.

Kot prve so se pomerile dijakinje Gimnazije Ptuj in Srednje šole Slovenska Bistrica. Po zelo izenačenem boju smo bili priča še tretjemu nizu, kjer je boj dobila Gimnazija Ptuj. In končno je napočil čas naših deklet. Najprej so se pomerile z Gimnazijo Ptuj, kjer so ptujska dekleta pokazala svojo disciplino in povedle s 25:11. Prav tako so v drugem nizu naša dekleta morale priznati premoč Ptujčank s 25:14.

Kot zadnjo smo spremljali boj med Gimnazijo Ormož in Srednjo šolo Slovenska Bistrica, kjer so Ormožanke prvi niz izgubile s 25:10. Po začetnem strahu so se naša dekleta razigrala in v prvem delu drugega niza povedla, vendar so proti koncu tekme zaradi odlične razigranosti nasprotnic podlegle Bistrici.

Kljub porazom so se naša dekleta izvrstno izkazala in pokazala odlično timsko predstavo. Za dobro igro jim iskreno čestitamo in jim želimo še veliko uspehov v prihodnje.

(Visited 112 times, 1 visits today)