Plesna skupina

V šolskem letu (2007/08) smo se odločili, da bomo na naši gimnaziji obudili plesno dejavnost. Kolikor mi je znano, so gimnazijke plesale že prej, ker pa ni bilo pravega interesa in navdušenja, so ples »postavile v kot«.
Na šoli smo tri dekleta – Špela, Tadeja in Petra, ki se s plesom bolj aktivno ukvarjamo in smo zato tudi »trenerke« naše skupine. Našo skupino smo poimenovale PLEGIMO, in to z razlogom: PLE – plesna skupina, GIM –  Gimnazije, O – Ormož.
Odločile smo se, da bomo plesale več vrst plesa: hip-hop, disco dance, latino, … Prijavile se bomo tudi na srednješolski plesni festival in upamo, da nam bo uspelo izvesti tudi šolsko tekmovanje, na katerega bodo prišli sodniki, nas ocenili in izbrali šest najboljših, ki se bodo potem pokazale tudi na regijskem in državnem tekmovanju.
V skupini nas je sedemnajst, kar je za plesno skupino zelo veliko, ampak na treningih se zabavamo in smo v kratkem času postale zelo dobre prijateljice. Zaenkrat treniramo enkrat tedensko po dve uri, ko pa se bo približeval kakšen nastop, bomo trenirale še več. Prvo povabilo za nastop smo že dobile. Zelo smo se ga razveselile, ampak želimo si, da bi bilo povabil še več, da bi se lahko pokazale še drugim in da bi postale bolj znane, saj zdaj nekateri za obstoj naše plesne skupine sploh ne vedo.
Ples je za nas užitek, je pa tudi zahteven šport, čeprav so nekateri mnenja, da ples slednje sploh ni. Nam pa pomeni sprostitev, ob plesu pozabimo na vse skrbi in svoja čustva izražamo s telesom. Poskusite in se prepričajte :).

O skupini pa je nekaj napisala še Kaja, ki prav tako pridno trenira:
»Zelo sem vesela, da je v letošnjem šolskem letu na naši gimnaziji začela delovati plesna skupina. To je verjetno na šoli še manjkalo, saj zelo veliko deklet rado pleše in tudi ples v svetu postaja vse bolj popularen. Na to kaže tudi odziv dijakinj, saj nas je v skupini kar veliko. Sedaj treniramo približno en mesec. Naučile smo se že dve koreografiji. Na treningih zelo trdo delamo, tako da nam je zelo vroče, seveda pa se tudi zabavamo, kar mislim, da je tudi najpomembnejše. Na začetku vsakega treninga se najprej dobro ogrejemo, potem pa ponovimo, kar smo se prejšnjikrat naučile. Zatem se naučimo še kaj novega in to potem »pilimo«, tako kot to reče Špela, ki vodi treninge. Poleg nje sta voditeljici tudi Tadeja in Petra. Treningi trajajo po dve uri. Meni kar prehitro minejo, saj na njih zelo uživam. Verjetno je vsaka izmen nas istega mnenja, kajti če nam ne bi bilo všeč, ne bi obiskovale treningov. Kmalu nas boste lahko videli tudi ostali, saj verjamem, da bomo kmalu imele svoj prvi nastop, in upam, da vam bomo všeč ter da bo na naši gimnaziji zaživela še ena športna aktivnost – PLES.«

Špela Borko in Kaja Plohl, 2. a

(Visited 44 times, 1 visits today)