BREZPLAČEN AVTOBUSNI PREVOZ NA PRIMORSKO V ČASU INFORMATIVNIH DNI

Drage dijakinje in dijaki!

Univerza na Primorskem bo v času informativnih dni, ki bodo v drugem tednu februarja, v petek, 9. 2. 2018, organizirala brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4.00 uri, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Povratek na isti relaciji je predviden z odhodom ob 17. uri iz Portoroža. Informativni dan v petek je razdeljen na dva termina: jutranji se bo pričel z dobrodošlico dijakom na Titovem trgu v Kopru ob 10. uri in nato nadaljeval na posamičnih fakultetah (predvidoma ob 11. uri), popoldanski pa ob 15. uri na sedežih fakultet.

Da si pravočasno zagotovite mesto v avtobusih, izpolnite e-prijavo in posredujte podatke, ki jih organizator potrebuje za organizacijo potrebnega števila prostih mest. E-prijave zbirajo do vključno 6. 2. 2018. Ne zamudite roka!

E-prijava je možna preko naslednje povezave: https://www.upr.si/sl/univerza/brezplani-avtobusni-prevoz.

 

DOBRODOŠLICA DIJAKOM V ČASU INFORMATIVNIH DNI – 9. FEBRUAR 2018

Univerza na Primorskem skupaj z Mestno občino Koper, Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem in številnimi sodelujočimi institucijami in gostinskimi podjetji letos prvič za vse dijake, ki bodo prišli na Obalo, ob informativnih dnevih pripravlja posebno dobrodošlico, ki bo potekala vpetek, 9. 2. 2018, ob 10. uri na Titovem trgu v Kopru.

Za vas pripravljamo informacijske kotičke naših fakultet in organizacij, ki sodelujejo z univerzo in našim študentom nudijo različne ugodnosti. Ogledali in prisluhnili boste lahko »StandUP komediji malo drugače«. Na sproščen, zabaven način, bo standup komičarka Nataša Živkovič povezovala pogovor s študenti/-tkami Univerze na Primorskem o študentskem življenju na Obali. Prigode, nezgode, pa tudi, kako jo včasih kak študent zagode … Kako uspešno študirati, kje se do sitega najesti in kje pridobiti študentske bone, kako se vključiti v obštudijske dejavnosti, kje poiskati sogovornike z bogatimi izkušnjami, kdaj in kje sproščeno in zabavno preživeti prosti čas. Ob vsem tem pa še veliko uporabnih nasvetov iz prve roke!

Sledil bo obisk fakultet. Spoznali boste svoje novo študijsko okolje v sodobno opremljenih predavalnicah, kjer vas bodo nagovorili dekani in dekanje fakultet, skupaj s predstavniki študentov, in vam odgovorili na vaša vprašanja v zvezi s študijem, nastanitvijo in podobno. Popoldanski termin obiskov je ob 15. uri.

Informativni dan bo na fakultetah Univerze na Primorskem potekal tudi v soboto, 10. 2. 2018, s predstavitvami na fakultetah v jutranjem terminu ob 10. uri.

Univerzitetno mesto Koper se veseli vašega obiska!

 

RAZPIS ZA VPIS

Prvega februarja bo izšel Razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2018/19. Univerza na Primorskem je na 28 dodiplomskih študijskih programih 1. stopnje za slovenske državljane in državljane EU razpisala 1.498 mest, od tega 1.133 za redni študij in 365 za izredni študij. Za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce izven EU je razpisala 274 mest (206 za redni študij in 68 za izredni študij) Za 1. letnik je posebej razpisanih še 90 mest (76 za redni in 23 za izredni študij), ki so namenjena kandidatom za vzporedni študij in diplomantom. Za dodatne in sprotne informacije bo skrbela Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze na Primorskem (VPIS UP).

Več informacij: www.upr.si/sl/studij/vpis-up/razpis-za-vpis

Besedilo razpisa, obrazci in druge informacije o vpisu bodo dostopne na uradni spletni strani Univerze na Primorskem: http://www.upr.si.

 

VPISNA SLUŽBA UNIVERZE NA PRIMORSKEM (VPIS UP)

Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze na Primorskem (VPIS UP) kandidatom za vpis omogoča neposreden kontakt z univerzo.

Visokošolska prijavno-informacijska služba (VPIS UP) vodi prijavno–sprejemne postopke za vpis v dodiplomske študijske programe UP, sodeluje pri informativnih dnevih ter izvaja postopke priznavanja tujega izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na 1. stopnji na Univerzi na Primorskem. Aktivno sodeluje s svetovalnimi službami srednjih šol in drugih izobraževalnih ustanov ter informira in svetuje kandidatom za vpis.

Več informacij glede prijave na razpis in vpis v študijskem letu 2018/19 bo pravočasno objavljenih na spletni strani Visokošolske prijavno-informacijske službe Univerze na Primorskem na naslednji povezavi: www.upr.si/sl/studij/vpis-up.

E-naslov: vpis@upr.si
Telefon: 05/611-76-30 ali 05/611-76-31
Kontakt: Iris Skrt, Blanka Palčič in Tanja Sanabor

 

UP KONEC JANUARJA 2018 V LJUBLJANI

Univerza na Primorskem (UP) se bo v petek, 26. januarja, in v soboto, 27. januarja, predstavila na največjem slovenskem sejmu izobraževanja, zaposlovanja in štipendiranja, na 10. Informativi v Ljubljani, kjer bodo lahko srednješolci in vsi zainteresirani od študentov, profesorjev, raziskovalcev ter strokovnih služb fakultet in rektorata univerze dobili informacije in napotke o nadaljnjem študiju. Tudi letos smo za vas pripravili bogat nabor interaktivnih delavnic, ki jih bomo izvajali v petek in soboto na razstavnem prostoru na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Dijaki bodo spoznali, katera je zanje primerna služba prihodnosti, odkrili tehnike uspešnega učenja, se seznanili z odgovorno uporabo družabnih omrežij sebi v prid. Obiskovalci se bodo lahko tudi sami preizkusili v vlogi pacienta in opravili gibalno nalogo, naučili se bodo pisati s kalamusom in si izdelali knjižno kazalko, izjemno zanimiv bo tudi podjetniški izziv, v katerem bo najbolj drzna in ustvarjalna ekipa prejela nagrado! Zanimive vsebine bomo obiskovalcem predstavili tudi v predavalnici »UP« v neposredni bližini razstavnega prostora. A to še ni vse – za dijake smo na jubilejni Informativi pripravili tudi »StandUP komedijo malo drugače«. Na sproščen, zabaven način, bo standup komičarka Nataša Živkovič povezovala pogovor s študenti/–tkami Univerze na Primorskem o študentskem življenju na Obali. Prigode, nezgode, pa tudi, kako jo včasih kak študent zagode … Kako uspešno študirati, kako se vključiti v obštudijske dejavnosti, kje poiskati sogovornike z bogatimi izkušnjami in kje sproščeno ter zabavno preživeti prosti čas. Ob vsem tem pa še veliko uporabnih nasvetov iz prve roke!

Univerza na Primorskem se veseli vašega obiska na največjem slovenskem sejmu izobraževanja, zaposlovanja in štipendiranja – 10. Informativi.

 

KAJ PA NASTANITEV?

Študentski domovi Univerze na Primorskem so zbrali ključne informacije o namestitvah.
Več si lahko preberete v priloženem dokumentu.

Želimo si, da se odločite za študij na Univerzi na Primorskem. Za kakršnakoli vprašanja, povezana s predstavljenimi vsebinami, nam pišite na info@upr.si ali nas kontaktirajte na 05/611-7543 (Mirella).

(Visited 31 times, 1 visits today)