ekipna

Že drugo leto zapored je Gimnaziji Ormož uspel prihod v veliki finale srednješolskega rokometa. Tudi to leto so se naši gimnazijci odlično odrezali. Težko pričakovani finale se je odvijal v sredo, 6. aprila 2016, v Krškem, kamor je po lanskem drugem mestu v finalu ekipa Gimnazije Ormož prišla z velikimi ambicijami po osvojitvi zlata. Šolski center Krško – Sevnica je ob Ormožanih gostil še Gimnazijo Koper in Gimnazijo Šiška.

Prvi polfinale z začetkom ob 11. uri so odprli največji favoriti finala Ormožani s tekmo proti neugodnemu Kopru. Tekmeca so skozi celotno tekmo dobro nadzirali in tekmo držali v prednosti od dveh do šestih golov. Že ob polčasu je bilo videti, da bodo Koprčani težko prišli do spremembe rezultata, ko je ta znašal 16 : 14. V drugi polčas so Ormožani krenili še bolje in si s pol moči priborili uvrstitev v veliki finale, s končnim rezultatom 31 : 25, najbolje pa se je z 12 goli odrezal Miha Kolmančič. V drugi polfinalni tekmi so z nekaj mukami, a vendarle pričakovano, z 18 : 17 zmagali Krčani. Obračun za bron med Koprom in ljubljansko Šiško so dobili gimnazijci iz prestolnice.

Veliki finale je stopil na sceno ob 13:30. Že nekaj minut po samem začetku se je zdelo, da Krško kljub bučni podpori s tribun domačih navijačev ne bo uspelo streti Ormožanov, a sledil je veliki padec gostov. Izid polčasa je bil tako 12 : 11 za Krško, ki je tako v drugi polčas krenilo z nekoliko lažjim izhodiščem. V drugem polčasu je dvoboj tako kot skozi celotno tekmo potekal tudi med navijači Ormožanov in Krčanov, na igrišču pa je še naprej potekal velik boj za prvo mesto v državi. Na krilih domačih navijačev so rokometaši iz Krškega uspešno ustavili številne ormoške napade, poleg tega pa Ormožanom nekako ni stekla igra v napadu. Na prestrašeno igro naših gimnazijcev je nekoliko vplivalo tudi slabo sojenje sodniškega dvojca Colner – Šebek, ki sta sodila nekoliko v prid domačinov. Ormož je finale zaključil le s tremi rokometaši v polju z rezultatom 25 : 11, velika želja po zlatu pa je ponovno izpuhtela.

Tako so srebro za Gimnazijo Ormož osvojili: Aleš Lukman, Teo Šulek, Miha Kolmančič, Vid Lukman, Marko Kralj, Dejan Kociper, Gašper Horvat, Nino Ulaga, Martin Hebar, Tilen Kosi, Gašper Hebar, David Lukner, Niko Gašič, Anže Notersberg, Anže Šoštarič, spremljevalci Bojana Moravec, Anton Lah in Uroš Krstič. Ob drugi srebrni medalji zapored se je Ormožanov prijel naziv »večno drugi«, kljub temu pa gre za izjemen dosežek, tudi ob pogledu na velikost naše gimnazije. Za naj igralca je bil izbran Marko Sintič (ŠC Krško – Sevnica), naj vratarja Tom Virant (Gimnazija Ljubljana Šiška) in naj strelca Dani Zugan (Gimnazija Koper). Iz ekipe Gimnazije Ormož se poslavlja izjemna generacija, kljub temu pa lahko komaj čakamo na naslednje tekme naših gimnazijcev.

Iskrene čestitke za drugo mesto v državi!

Nejc Šulek

(Visited 270 times, 1 visits today)