Na Gimnaziji Ormož smo projekt ASOC, Šola odprte kohezije, zaključili na najboljši možen način.

V sodelovanju z MCO in s podjetjem Glow Seven d. o. o. smo se družili na grajskem dvorišču in se preizkusili v peki pic. Najprej nam je bivši dijak Denis Hanžekovič prijazno pripravil testo, potem smo v prostorih MCO dijakom, ki niso bili del projekta, predstavili naše delo. Ker smo se v projektu ukvarjali z vprašanji, kako je Grega Ivančič začel svojo podjetniško pot in kako mu gre danes, smo ga seveda povabili medse.

Strinjal se je, da s seboj prinese peč, mentorice so priskrbele sestavine za pice – in naš gurmanski izziv se je lahko začel. Fantje so prevzeli pobudo in se ob Gregovih nasvetih lotili peke pic. Odlično so se izkazali in nahranili kar nekaj lačnih ust.

Ob koncu druženja nas je Grega vse zelo prijetno presenetil – Gimnaziji Ormož je namreč podaril peč Glowen Raptor, za kar smo mu seveda nadvse hvaležni! Dogovorili smo se tudi, da bomo še sodelovali in da bomo na šoli v naslednjem šolskem letu izvedli delavnico peke pic. Grega pravi, da čevapčiče zna speči vsak, pico pa se je potrebno naučiti peči. Mi mu verjamemo, zato z veseljem pričakujemo naslednje druženje.

(Visited 54 times, 1 visits today)